top of page
Workout Stretch

Bereid je fysiek voor 

SLECHTS €14,95

Salty 

Het is voor je lichaam superbelangrijk om ook op de windstille dagen te blijven bewegen. Als je de juiste spieren traint kan dit zelfs super veel voordelen hebben als je weer het water op gaat. Als je regelmatig sport is de kans op blessures veel kleiner dan wanneer je dit niet doet. Ook kan je langer op het water staan als je aan je conditie gaat werken. Wie wil dat nou niet?

Het is ook superbelangrijk voor je lichaam om een goede balans te vinden tussen sporten en rusten. Je spieren moeten de tijd krijgen om te herstellen, want anders vergroot je de kans op blessures, wat niet de bedoeling is. Experts zeggen dat je minimaal drie keer per week moet trainen om vooruitgang te boeken. Je kan je kite sessie meetellen als een trainingssessie. Je kan zo je trainingen makkelijk spreiden over de week en ook nog genoeg rust dagen pakken om je spieren de tijd te geven om te herstellen. 

Je gebruikt bij het kiten bijna al je spieren in je lichaam, maar de belangrijkste zijn je core, onder rugspieren en beenspieren. Wat ook belangrijk is voor een kiter is je balans en coördinatie. Deze zijn allemaal makkelijk thuis te trainen met een paar simpele oefeningen. Kitesurfen is een combinatie van conditie en kracht. Het is dan dus ook belangrijk om deze allebei te trainen.

Waarom voorbereiden?

3.png

Kitesurfen is fysiek een unieke sport omdat het veel spieren gebruikt die we normaal niet vaak gebruiken. Het is ook een evenwichtssport (of meer specifiek een tegenwichtsport), dus we kunnen ons niet zomaar voorbereiden door te gaan joggen of crossfietsen. In plaats daarvan moeten we een niveau van finesse, flexibiliteit en kracht toepassen waar in de meeste training programma's gewoonweg niet in wordt voorzien.

Be prepared

gwa-wingfoil-world-tour.jpeg
  • Certificaat

  • materiaal inbegrepen

  • veiligheid gegarandeerd

  • Altijd je eigen wing en foilboard tijdens de les

Wat zit inbegrepen:

Dit workout plan is voor: 

  • Perfecte voorbereiding voor kitesurflessen

  • Sportieve aanvulling voor dagen zonder wind 

  • Algemene fitheid

f-one-2021-swing-v2-wing-5.jpeg
Anker 1
vrégen
bottom of page