top of page

De Ultieme Vakantie-ervaring voor beginners als gevorderden

 Ontdek het ongerepte paradijs van Dakhla voor jouw ultieme kitesurfsessie! Gelegen aan de prachtige Atlantische kust, vormt Dakhla een adembenemende kruising tussen de woestijn en de oceaan. Deze unieke samenkomst van natuurlijke elementen, gecombineerd met indrukwekkende windstatistieken, heeft deze locatie razend populair gemaakt onder watersportliefhebbers.

Dakhla verwent je met maar liefst 330 dagen per jaar met windkracht 4 of meer. De belangrijkste kitesurfspot is een serene lagune met vlak water en ruime ondiepe gebieden waar je zelfs kunt staan. Geniet van gemiddelde dagtemperaturen van een comfortabele 25 graden, terwijl de avonden en nachten voor een aangename verkoeling zorgen.

Hier vind je een betrouwbare, toegankelijke locatie om je kitesurfvaardigheden te verbeteren. Als extraatje krijg je het gezelschap van flamingo's en dolfijnen, en er zijn talloze hotels om uit te kiezen, die honderden kitesurfers voorzien van lessen, materiaalverhuur en heerlijke maaltijden, drankjes en comfortabele bedden. Dakhla is de belichaming van de perfecte kitesurfbestemming!

LET OP! Beperkt aantal plaatsen VOL = VOL

1-1.png

Geen wind?

Niks is zo onvoorspelbaar als het weer in België. Een zonnetje is lekker, maar geen voorwaarde voor een te gekke surfdag. En een beetje regen is helemaal niet erg. Maar die wind….. tja, die is wel heel belangrijk! De sport waarbij we het meest afhankelijk zijn van de wind is het kitesurfen. Helaas waait het niet altijd. Of waait het wel, maar juist te hard of in de verkeerde richting.

Als er geen wind is, hebben we een te gek alternatief programma waarbij we bijvoorbeeld gaan wakeboarden, wingfoilen, surfskaten,….

Zo beleef je hoe dan ook echt een te gekke week bij Salty!

 

7 dagen in Marokko voor slechts 900 all inclusie!! 

  • Full pension (ontbijt, lunch en diner) 

  • Bungalows voor 2 personen

  • Heen en terugvlucht

  • Luchthaven transport in Marokko 

  • Mogelijkheid voor kitesurflessen, wakeboarden, surfen, surfskaten, suppen, etc.

  • IKO Certificaat

 

ACTiviteiten in de omgeving 

The-10-Best-Surfing-Lessons-Surfing-Schools-in-Nicaragua.jpg

Golfsurfen

Er zijn weinig dingen die moeilijker én leuker zijn om te leren dan surfen. Surfen geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Iedere golf die je overwint geeft een echte kick!
 

wakeboarding.jpg

Wakeboarden

Op de dagen zonder wind ontwikkel je boardgevoel aan de wakeboardkabel. De ideale voorbereiding op je kitesurfavontuur.

X-fly_1800-770x513.jpg

Wingfoilen

Wil jij ook met zo’n grote glimlach zweven over het water? Je leert eerst wingsurfen op een SUP of landboard zodat je de wing helemaal onder de knie hebt. Daarna gaan we oefenen met de foil!

1909018-WING-MOUNTAINBOARD-BB-GONGWING-024.jpg

Landboarden

00060803.jpg.jp2

Windsurfen

Landboarden is een extreme funsport. Bij het Landboarden wordt je op een super sized skateboard voortgetrokken door een grote bestuurbare vlieger (power kite).

7308def69cae63c9a24c39e0da2a049a.jpg

Surfskaten

Een surfskate sessie op de dijk is always fun. Oefen je surfmoves op het land? Kan jij al boardsliden? Op de dagen dat het flat is kan je met een surf skateboard het gevoel van surfen krijgen en je skills verbeteren door op het droge surfen.

#LetsGetSalty

Spots & disciplines  

De uitgestrekte Dakhla-lagune, met haar side-shore wind die de meeste hotels omringt, biedt een uitstekende omgeving voor kitesurfers van alle niveaus. Dit is dé plek waar kitesurfers samenkomen om te genieten van vlak water en constante wind, wat het een ideale uitvalsbasis maakt voor diverse disciplines in onze geliefde sport.

Voor beginners is de ondiepe Dakhla-lagune een waar paradijs, waardoor het aanleren van de waterstart moeiteloos verloopt. Hier is geen sprake van gevaarlijke stromingen, koraalriffen of rotsen, wat een gevoel van veiligheid en vertrouwen biedt aan nieuwkomers. Bovendien zijn bij de meeste hotels reddingsboten beschikbaar in het water, klaar om kitesurfers te hulp te schieten in geval van nood.

Dakhla is de droomlocatie om jouw kitesurfavontuur te beginnen, ongeacht je ervaringsniveau. Met de perfecte omstandigheden en de nodige veiligheidsmaatregelen kun je hier onbezorgd genieten van deze sensationele sport.

arton72840.jpg

Oum Lbouer

Wind: side-shore, beetje vlagerig

 

Water: golf

 

Infrastructuur: bars, restaurant, surfcentrum

Als je van golven houdt, biedt de Atlantische kant van Dakhla verschillende surfspots voor elk vaardigheidsniveau. De beste tijd voor golven is van september tot mei, wat samenvalt met lagere windkansen. Dit maakt september en oktober de beste maanden om te kitesurfen in de golven met de hoogste kansen voor beide.

Dakhla lagoon

cab-spots-1.jpg

Wind: Side-shore, soms vlagerig

 

Water: Vlakke gebieden bij eb

 

Infrastructuur: Tal van kitecamps langs de kust, verhuur, veiligheid, douches, bars en accommodatie.

In Dakhla is de lagune de belangrijkste kitesurfplek, een enorme speeltuin voor alle niveaus. Hier zijn staanplaatsen voor scholen en beginners. Als het tij laag is, ontdek je vlakke (maar ondiepe) gebieden aan de randen. Naarmate het tij stijgt, wordt het water schokkerig, vooral bij harde wind.

 

Pas op voor windstoten, vooral tijdens volle manen. Houd ook de duinen in de gaten, die kunnen de wind extra onvoorspelbaar maken. Er zitten enkele lanceerplekken achter en beginners hebben misschien wat hulp nodig om eruit te komen. Het is een goed idee om in deze gevallen op uw hoede te zijn.

arton72840.jpg

Speed Spot 

Wind: offshore, meestal iets sterker dan in de lagune

 

Water: vlak tot schokkerig

 

Infrastructuur: geen

Gelegen aan de oostkant van de Dakhla-lagune, staat de Speed Spot bekend om zijn vlakke en ondiepe water, dat perfect is voor freestyle.

 

De meeste kitecamps organiseren kitetrips naar deze plek met veiligheidsboten en strandassistentie. Je kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid een downwinder te doen vanaf de lagune. Houd er wel rekening mee dat de wind hier uit de kust staat en er geen veiligheid ter plaatse is.

main-white-dune_1200x800.jpg

White dune 

Wind: onshore 

 

Water: vlak

 

Infrastructuur: geen

 

Dit is de paradijselijke kitespot waar iedereen het over heeft en die je overal op Instagram hebt gezien.

 

De Witte Duin is deze perfecte zandtong met een prachtig witte zandduin en een boter vlakke lagune erachter. Je kunt de duin beklimmen en er met je kite vanaf springen en landen in het mooiste blauwe vlakke water.

#LetsGetSalty

bottom of page