top of page
1240.jpeg

“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.”
-Willem hooft

Innoveren, motiveren en inspireren

Salty is constant bezig met innovatie binnen de watersport, ons doel is kitesurfen toegankelijke maken voor iedereen. Samen met Willem Hooft en de Willem Hooft Foundation organiseren wij als eerste in België kitesurflessen voor mensen met een fysieke beperking. Neem contact op voor meer informatie.

"Ik kan niet meer lopen, maar ik zal leren vliegen."

Dit zei Willem Hooft nadat hij in 2017 door een motorongeluk in een rolstoel belandde. Zijn grote droom was kitesurfen op de golven van Zuid-Afrika en tijdens zijn revalidatie begon hij zijn zoektocht naar manieren om zijn droom waar te maken. Hij had een op maat gemaakte surfplank met een zitje erop gebouwd, en na maanden hard trainen was het dan eindelijk zover. Begin 2019 vloog Willem naar Kaapstad en maakte zijn droom waar. "Dit avontuur heeft zelfs mijn stoutste dromen overtroffen."

 

Tegenwoordig is Willems missie het promoten van de sport sit-kitesurfen en met de hulp van de Willem Hooft Foundation maakt hij de sport toegankelijker dan ooit voor mensen met een handicap. Als teamrider van Slingshot en Wind Voyager reist hij de hele wereld over en gebruikt dit als een kans om de mogelijkheden van sit-kiting wereldwijd te promoten. Ook maakt hij inspirerende video's waarin hij de grenzen van de sport verlegt.

 

Willem geeft wereldwijd motiverende talks over persoonlijk leiderschap, omgaan met tegenslagen en het maximale uit het leven halen. Zijn passie inspireert anderen om nooit te stoppen met dromen.

bottom of page