top of page
1240.jpeg

“Lopen kan ik niet meer, maar vliegen ga ik leren.”
-Willem hooft

Innoveren, motiveren en inspireren

Salty is constant bezig met innovatie binnen de watersport, ons doel is kitesurfen toegankelijke maken voor iedereen. Samen met Willem Hooft en de Willem Hooft Foundation organiseren wij als eerste in België kitesurf events voor mensen met een fysieke beperking.

Stap uit je comfortzone en omarm de golven van avontuur tijdens "Waag de Sprong" - een baanbrekend G-sport evenement dat mensen met fysieke beperkingen de kans biedt om de sensatie van kitesurfen te ervaren. In samenwerking met de inspirerende "Willem Hooft Stichting" presenteren we een unieke gelegenheid op 7, 8 en 9 juni (afhankelijk van de wind).

 

Deze historische gebeurtenis markeert een primeur in België, waarbij we onze horizon verbreden door kitesurflessen te geven aan mensen met diverse fysieke uitdagingen. Samen met Willem Hooft, een vooraanstaande zitkitesurfer met een ongelooflijke passie, zullen we de grenzen verleggen van wat voorheen ondenkbaar leek.

 

Voor degenen die op het land beperkt zijn, openen we een wereld van vrijheid op de zee. Laat je beperkingen niet bepalen wat mogelijk is. Hier kun je niet alleen varen op de golven, maar ook vliegen met de wind in je zeil. 

 

Sluit je aan bij ons en ontdek hoe de kracht van de natuur en jouw vastberadenheid samenkomen om een onvergetelijke ervaring te creëren. "Waag de Sprong" is meer dan een evenement - het is een statement van empowerment, doorzettingsvermogen en onbegrensde mogelijkheden.

 

Grijp deze kans om te leren, te groeien en te vliegen - want de enige limiet is de horizon die je zelf bepaalt. 

Laat de wind je dromen meevoeren en WAAG DE SPRONG!

socialimg-scaled.jpg
logosportvlaanderen_partner.png

"Ik kan niet meer lopen, maar ik zal leren vliegen."

Dit zei Willem Hooft nadat hij in 2017 door een motorongeluk in een rolstoel belandde. Zijn grote droom was kitesurfen op de golven van Zuid-Afrika en tijdens zijn revalidatie begon hij zijn zoektocht naar manieren om zijn droom waar te maken. Hij had een op maat gemaakte surfplank met een zitje erop gebouwd, en na maanden hard trainen was het dan eindelijk zover. Begin 2019 vloog Willem naar Kaapstad en maakte zijn droom waar. "Dit avontuur heeft zelfs mijn stoutste dromen overtroffen."

 

Tegenwoordig is Willems missie het promoten van de sport sit-kitesurfen en met de hulp van de Willem Hooft Foundation maakt hij de sport toegankelijker dan ooit voor mensen met een handicap. Als teamrider van Slingshot en Wind Voyager reist hij de hele wereld over en gebruikt dit als een kans om de mogelijkheden van sit-kiting wereldwijd te promoten. Ook maakt hij inspirerende video's waarin hij de grenzen van de sport verlegt.

 

Willem geeft wereldwijd motiverende talks over persoonlijk leiderschap, omgaan met tegenslagen en het maximale uit het leven halen. Zijn passie inspireert anderen om nooit te stoppen met dromen.

bottom of page